Napravite sami prirodni losion za njegu kože od samo 3 sastojka

Ako na kozmetičkom preparatu kojeg koristite za njegu kože piše da je “prirodan” to ne mora nužno značiti da ne sadrži “sumnjive” supstance poput parabena ili natrij-lauril-sulfata, da je u potpunosti biljnog sastava i da ne sadrži alkohol, već može samo značiti da je u njegovom sastavu ekstrakt neke biljke! 

Ako vodite računa o tome da je kozmetika koju koristite prirodna, bilo bi korisno da pročitate tekst: “Je li kozmetika koju koristite zaista prirodna?”.

Prirodni sapuni, hladno prešana biljna ulja i biljni maslaci idealni su sastojci za dubinsku njegu kože, koji neće uzrokovati iritacije na koži, te moguće neželjene posljedice po zdravlje. U nastavku članka saznajte kako napraviti domaći losion za tijelo

Kako napraviti prirodni losion za kožu?

Domaći losioni za tijelosu lagane teksture i brzo se upijaju u kožu. Na tržištu postoji mnogo preparata za kožu s različitim nazivima pa tako postoje kreme, losioni ili maslaci za tijelo. Glavne razlike između krema i losiona za tijelo su:

  • losioni za tijelo – imaju veći postotak vode u sastavu, brzo se upijaju u kožu i obično dolaze u tekućem obliku,
  • kreme za tijelo – imaju veći postotak masti u sastavu, obično su čvrste ili polučvrste teksture i teže se upijaju u kožu, ali su idealne za jako suhu kožu ili za njegu kože u zimskim mjesecima. 

Donosimo vam upute kako da napravite losion za njegu kože od samo tri potpuno prirodna (i jestiva) sastojka. Planetarno popularni sastojci u njezi kože su kokosovo ulje i shea maslac. Kokosovo ulje i shea maslac imaju mnoge prednosti za kožu, kao što su:

  • dubinski hidratiziraju kožu,
  • sprječavaju oštećenja na koži izazvana sunčevim zračenjem,
  • usporavaju nastanak bora, 
  • umiruju iritacije na koži.

Shea maslac štiti kožu od djelovanja sunčevih zraka, pomaže u zacjeljivanju ožiljaka i pomaže koži da zadrži elastičnost. Za više informacija kako ovi sastojci podmlađuju kožu i pomažu joj da ostane hidratizirana i lijepa, pročitajte u tekstovima:

  • Kokosovo ulje za zdravlje, ljepotu kože i kose
  • Shea maslac – univerzalni melem za ljepotu
  • Kakao maslac: zašto je dobar za vašu kožu?

Također vam se može svidjeti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *