Krema protiv celulita – zašto je koristiti i koju odabrati?

Celulit mnogim ženama stvara probleme, a posebice tijekom toplijih mjeseci kada iz slojeva odjeće i dugih hlača prelazimo u kratku odjeću i kupaće kostime. Narančinu koru teško je kontrolirati, posebice jer može biti uvjetovana genetikom, životnim navikama, stresom pa čak i hormonima.

Krema protiv celulita jedan je od pomoćnika u borbi s uklanjanjem celulita i viška tvrdokornih masnih naslaga na bedrima i stražnjici te drugim problematičnim zonama. Iako na celulit najviše utječe vježbanje i prehrana, razni proizvodi u kriznim situacijama ipak mogu doprinijeti dodatne rezultate.

Krema ili losion za tijelo protiv celulita većinom su jednake teksture, no imaju različite nazive. Osim toga, u pomoć vam mogu priskočiti i drugi preparati poput anticelulitnog ulja i pilinga. Preporučujemo da prije tretiranja područja s celulitom, napravite temeljit piling kože domaćim i povoljnim pilingom od kave.

Prije nego nastavimo na najbolje kreme za celulit i recept za izradu vlastite, važno je napomenuti kako vaše životne navike diktiraju nastanak i količinu samog celulita. Preporučljivo je unošenje minimalno 2L vode dnevno, izbjegavanje šećera i brze hrane te vježbanje minimalno 3 puta tjedno. Ovo su ujedno i najbolje smjernice koje možete slijediti za kožu bez celulita.

Također vam se može svidjeti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *