Jeftine ideje za uređenje doma!

Griješite ako mislite da je neophodno potrošiti mnogo novca kako biste osvježili izgled vašeg doma. Donosimo nekoliko zabavnih, praktičnih i jednostavnih ideja kako da preuredite prostor u kojem živite, a da pri tome ništa ne potrošite.


Budite umjetnik

Imate stari ram, a ne znate šta ćete s njim? Zašto ne biste naslikali nešto jednostavno i ubacili u ram? Možete pokazati svoju kreativnost, a vjerujemo da će se i drugima svidjeti vaša umjetnost. Ako je mogao Pikaso, što ne biste i vi?

Lažna daska

Ako na krevetu nemate dasku za uzglavlje, možete to riješiti na jednostavan način. Potrebno je samo da ofarbate dio na kojem bi se daska nalazila i stvar je riješena.

Ogledalce

Definišite prostor tako što ćete u njega dodati ogledalo. Ono će “uvećati” prostor te će on postati još svjetliji. Da bi cijela priča postala prava drama, izaberite crni ili bijeli ram koji će ogledalu dati raskoš .

Svjetlost svijeća

Svijeće najbolje izgledaju na gomili, a posebno ako ih postavite na prostranoj površini, kao što je to klub stolić; što je veća površina to bi i svijeće trebale biti veće. Na površinu stavite četiri do pet svijeća različite veličine, ali pazite da budu iste boje.

Proljeće u spavaćoj sobi

Bez obzira koje je godišnje doba, vaša spavaća soba može izgledati kao da je uvijek proljeće – nabavite jastučnice i navlake sa cvjetnim detaljima. Pitate se zašto? Pa zar nije lijepo spavati u cvijeću?

Priroda u dnevnom boravku

Dnevni boravak ćete najlakše osvježiti, ako u njega ubacite zelenu boju. Da li će to biti tepih, lampa, vaza ili zid, sve je do vas i vašeg ukusa. Uživaćete u svakom trenutku i svakom godišnjem dobu svoga dnevnog boravka.

Ukrasite zidove

Ako želite promjenu u svom domu, najjeftiniji i najbrži način je da uredite zidove. Sređivanje zidova je jednostavno i jedino što vam je potrebno je malo mašte i vremena. Ako ste otvoreni za neobične detalje, izbor je ogroman. Okačite super modernu sliku koja se sastoji iz više djelova. Zalijepite naljepnice sa inspirativnim porukama. 

Uredno složeni peškiri

Iskoristite prazne konzerve kako biste napravili simpatične police za peškire. Vaše kupatilo će izgledati savršeno i imaćete više prostora na policama.

Držači za vino

Još jedna ideja za peškire. Stare držače za vino ofarbajte te iskoristite da na njih složite čiste peškire.Peškiri neka budu različitih boja. Na ovaj način vaše kupatilo će uvijek izgledati veselo i puno pozitivne energije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *