Maderoterapija, oblik masaže razvijen u Kolumbiji, sve popularnija i kod nas!


Masaže se rade sa prirodnim materijalima, a naziv maderoterapije dolazi od riječi Madero što na španskom znači drvo.

Maderoterapija ili oklagijanje je sve popularnije u svijetu, pa i kod nas. To je oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji a za izvođenje se koriste posebni masažeri napravljeni od prirodnog materijala. Osim što se koristi za uklanjanje celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima ali i za detoks organizma.

Maderoterapija je poseban vid anticelulitne masaže koja se izvodi posebno dizajniranim oklagijama. Ona se razlikuje od klasične anticelulitne masaže po tome što se prije dolazi do vidljivih rezultata, posebno na bedrima i unutrašnjem dijelu nogu.

Tretman traje od 20 do 40 minuta, a za trajne rezultate je potrebno deset tretmana, dok se već nakon četiri vide rezultati.Tretman nije previše bolan,nakon svakog tretmana imate osjećaj kao da ste bili u teretani. Klijenti trebaju piti dva litra vode dok je tretman u toku.Tretmani se rade svaki dan ili svaki drugi za što bolji rezultat.

Ukoliko se redovno održava i dolazi na oklagijanje, celulit se nikako ne vraća .Za ovaj tretman ima oko 20 različitih oklagija,naravno ne koristi se svih 20oklagija za jedan tretman. Svaka ima svoju funkciju i vrijeme kada se s njom radi i na kojem dijelu tijela.

Masaža oklagijama predstavlja stimulaciju limfnog sistema, a on je zadužen za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Toksini se vrlo često zadržavaju u našem organizmu i stvaraju masne naslage koje nazivamo celulit. Postoje tri tipa oklagijanja, tretirati se mogu lice, tijelo i celulit na nogama. 

Također vam se može svidjeti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *